0
В корзині немає товарів

Все, що ви хотіли знати про правильний догляд за шкіряними меблями

Який він, диван на століття? Вже точно не тканинний. У суспільній свідомості не тільки розкіш, а й зразкова довговічність асоціюється перш за все з натуральною шкірою. Це стосується взуття, одягу, аксесуарів і, звичайно ж, меблів. Але далеко не всі в курсі, що замість шкіра вимагає регулярного і ретельного догляду. Інакше вона прийде в непридатність навіть швидше штучної. Як цього не допустити та що робити з забрудненнями, читайте нижче.

Що потрібно запам'ятати в першу чергу?

Як правильно поводитися зі шкіряною оббивкою крісла або дивана, найкраще знають жінки. Часто навіть самі про це не здогадуючись. Вся річ у тому, що у нашої шкіри та шкури великої рогатої худоби, нехай і яка пройшла дублення, багато спільного. Базові принципи, які допомагають прекрасним дамам зберігати свіжість, підійдуть і для меблів:

  • Тримати в чистоті. Щоб пори не забивалися пилом, протирайте оббивку не рідше 1 разу на тиждень м'якою сухою ганчіркою. Або пилососом з м'якою щіткою. Раз на 2 тижні використовуйте вологу мікрофібру або губку і, якщо необхідно, мильний розчин.
  • Зберігати вологість і жировий баланс. Раз на кілька місяців наносите на шкіру масло (кокосове, лляне, рицинове, оливкове) або аптечний гліцерин. Дочекайтеся, поки вбереться, а залишки видаліть сухою тканиною.
  • Уникати агресивних речовин. Етанол, скипидар і розчинники - ось ваші помічники, якщо вирішили зіпсувати дорогі меблі зі шкіри. Абразивні чистячі засоби та жорсткі губки впораються з цим завданням не гірше.

Що загрожує меблям зі шкіри?

Вона - як чеховська драматургія. Якщо в першому розділі на стіні висить рушниця, в другому воно вистрілить. Наприклад, якщо вдома є тварини, не привчені триматися якомога далі від крісел і диванів, рано чи пізно вони зашкодять оббивці. Навчіться передбачати події:

  • Гості з дітьми. Коли вони влаштують на дивані сеанс малювання акварельними фарбами, буде вже пізно. Тому заздалегідь одягніть меблі в захисний тканинний чохол. Який незамінний ще й під час транспортування або ремонту.
  • Їжа та напої. Правильний засіб по догляду за шкіряними меблями впорається з плямами, але краще позбутися звички вечеряти в кріслі. Для кави-й чаювання теж підшукайте інше місце.
  • Яскраві іграшки та подушки. Чорній та темно-коричневій оббивці вони не нашкодять, а ось зі світлою здатність шкіри швидко вбирати фарбувальні пігменти може зіграти злий жарт.

Є й інші загрози, що загрожують не плямами, а прискореним зносом і появою тріщин:

  • Сухе повітря. Оптимальна вологість — 65-70%. Використовуйте зволожувач, особливо в опалювальний сезон. Це поліпшить ще і ваше самопочуття.
  • Прямі сонячні промені. Розташувати крісло або диван біля вікна на сонячній стороні - явно не найкраща справа. У такому випадку навіть регулярний догляд за меблями зі шкіри не панацея.
  • Обігрівачі. І просто джерела тепла (наприклад, лампи розжарювання). Мінімально допустима відстань до них - 40 см. Але більше - краще.

Як і чим чистити такі меблі?

Перше правило догляду за шкіряними предметами інтер'єру — поспішати. Якщо пляма тільки що з'явилася, її часто легко видалити мильним розчином, а іноді й просто вологою ганчіркою. Якщо ж забруднення встигло як слід вбратися вглиб шкіри - навпаки, не поспішайте. Не поспішайте засмучуватися. Всього 3 кроки - і плями як не бувало:

  1. Нанесіть на забруднення засіб для чищення шкіряних меблів KULIK SYSTEM. Він не деформує матеріал і не вимиває барвник.
  2. Дочекайтеся, поки засіб почне розчиняти пляму.
  3. Насухо протріть м'якою ганчіркою. При сильному забрудненні повторіть всі 3 пункти кілька разів.

На закінчення

Тепер вам здається, що шкіряні меблі — це занадто клопітно? Повірте, емоції, які вони дарують, того варті. А регулярні ритуали приносять таке ж задоволення, як і чищення колекційної зброї.

Фото средства по ухода за кожаной мебелью

Поділитися з друзями: