0
В корзині немає товарів

Огляд регулювань крісла для дітей: ергономіка, яка завжди вчасно

Ортопедичні меблі — як діловий костюм: справляють ефект, тільки коли підігнані як слід. Дорослі люди майже не змінюються, тому більшість параметрів досить відрегулювати лише один раз. А ось дитячі моделі повинні "рости" разом з юними власниками. Так що без тонкої настройки не обійтися.

Її й забезпечує мультимеханізм BASIC — злегка спрощена версія дорослого MultiSynchro. Всупереч назві, він гарантує не просто базову, а комплексну турботу про здоров'я. Розглянемо доступні регулювання.

Загальні

Висота. Потягніть вгору перший важіль праворуч. Залежно від того, чи сидить дитина в кріслі, воно опуститься або підніметься. Налаштуйте його так, щоб стопи діставали до підлоги або підставки RING BASE, а кут між гомілками та стегнами був близький до 90 °. Адже надлишковий тиск на задню поверхню стегон загрожує порушенням кровотоку.

Рівень підставки для ніг. Розмістіть її відповідно до рекомендацій вище, послабивши фіксатор зліва. Підставка незамінна для дітей молодшого віку, які змушені сидіти за дорослим столом без можливості налаштувати висоту стільниці. У таких випадках доводиться збільшувати висоту крісла. Завдяки RING BASE ноги не залишаться без опори.

Кут нахилу. Потягніть важіль зліва — і в вашому розпорядженні одна з 7 позицій в діапазоні від 90 до 140 °. Щоб зафіксувати її, поверніть важіль у вихідне положення. Кут між сидінням і спинкою при такому регулюванні залишається незмінним. Для роботи за столом рекомендовані перші 2 позиції, інші — для релаксації в кріслі.

Спинка

Кут нахилу. Ті ж 7 положень від 90 до 140 °, але щодо сидіння, а не підлоги. Управління — другим важелем праворуч. Вибір кута індивідуальний, але для ортопедичних спинок оптимальним вважається 95-110 °. Нехай дитина визначить найбільш комфортне положення експериментальним шляхом.

Висота. Цілих 11 позицій — достатній запас для зростаючого організму. Підіймати спинку з помірним зусиллям до клацання. Щоб опустити її, доведеться дійти до крайнього верхнього положення — і тільки потім повернутися в самий низ. Головний орієнтир правильного налаштування — зона поперекової підтримки акурат на рівні попереку.

Кут нахилу підголівника. Заодно впливає і на висоту: 10 положень, щоб розмістити його на рівні потилиці та убезпечити таким чином шийний відділ хребта. Регулювати знову-таки необхідно з невеликим зусиллям до клацання.

Підлокітники

Висота. Натисніть кнопку на зовнішній стороні та виберіть одне з 5 положень. Важливо, щоб передпліччя і зап'ястя виявилися на одній лінії. Інакше ваше чадо ризикує з часом заробити тунельний синдром. Зрозуміло, обидва підлокітники, щоб уникнути сколіозу, необхідно розмістити на одній висоті.

7 параметрів регулювання, від 5 до 11 положень для кожного, а то і зовсім можливість вибрати довільне — разом нескінченна кількість поєднань, серед яких обов'язково знайдеться ідеальна конфігурація для вашої дитини. Нехай вона одержить від свого нового крісла максимальні користь і комфорт.

Фото регулювань дитячого крісла

Поділитися з друзями: