0
В корзині немає товарів

Спритність рук і ніякого несмаку: як правильно облаштувати масажний салон

Що одному оздоровчий релакс, іншому — важка праця. Щоб обидва залишилися задоволені, все в масажному салоні повинно бути прекрасно: і єдність стилістичних рішень, і колірна гамма, і меблі, і аксесуари. Ми зібрали рекомендації, як не схибити ні на одному з фронтів.

Вибір стилю

Головне в дизайні масажного кабінету — не що, а як. Належне враження справить будь-який стиль, якщо слідувати йому аж до дрібниць. Від провансу до авангарду і від бароко до поп-арту — ніяких обмежень. І все ж деякі напрямки недарма популярніші за інші:

  • Тайський стиль. Відкриває калейдоскоп східних дизайнерських рішень. Нічого дивного, адже цілющі розтирання зародилися саме на Сході. Натуральні матеріали, перш за все бамбук і темне дерево, а також декоративні елементи з прицілом на буддизм — ось ключові риси такого оформлення.
  • Японський мінімалізм. Простий спосіб перетворити тісняву в родзинку. Стіни покриті світлою плиткою або просто потиньковані та пофарбовані. На одній з них можна розмістити дзеркало або мозаїку. На вікнах — панельні штори, на стелі — лампи в плоских плафонах. Масажний стіл покритий світлою тканиною без візерунків.
  • Арабський стиль. Його основа — тематичні орнаменти з керамічної плитки та стрілчасті арки. Переобладнання дверних прорізів — вражаючий, але необов'язковий крок. Арабського колориту додасть і недорога декоративна конструкція з гіпсокартону на одній зі стін.
  • Лофт. Цей промислово-урбаністичний стиль розкривається в просторих приміщеннях з високими стелями. Імітація цегляної кладки на стінах, лінолеум під дерево або бетон, меблів небагато, але вони якісні та зручні. Якщо в результаті кабінет нагадує обжитий зал фабрики, ви вцілили в яблучко.
  • Класицизм. Нестаріючий стиль, що вимагає серйозних фінансових вливань. Обробка підлоги і стін полірованим мармуром, парчева оббивка масивних меблів, важкі портьєри з підхватами та ламбрекеном. Побачивши це поєднання своїми очима, відвідувачі елітних салонів точно не стануть заперечувати розцінки.

Вибір меблів

Придбання меблів для масажного кабінету не обмежується спеціалізованим столом. Вам також знадобляться:

  • Крісло для майстра. Клієнти розслабляються під час сеансів масажу, а він — між. Щоб якомога швидше відновлювати сили, потрібно куди більш комфортне крісло. Тобто, ортопедичне, що забезпечує комплексну підтримку тазу і всіх відділів хребта.
  • Крісла та диван в приймальні. На жаль, працювати з людьми — значить іноді прирікати їх на очікування. Щоб воно не було тягарем, вибирайте моделі з пружним наповнювачем і зоною поперекової підтримки. Матеріал оббивки залежить від інтер'єру та позиціювання. Головне, щоб вона була практичною і зносостійкою.
  • Журнальний столик. Маленький предмет меблів для кабінету та приймальні, але величезний крок назустріч клієнтам. Вимог до нього небагато: стильний зовнішній вигляд і міцні матеріали (дерев'яний масив або плити CLEAF або EGGER).

Вибір інтер'єрної палітри

Вона не тільки створює впізнаваний образ салону, але і впливає на нервову систему. Скористайтеся напрацюваннями кольоротерапевтів, щоб уникнути конфліктів і посилити ефект розслаблення. Ваші союзники — зелений, теракотовий, мідний, лавандовий, шоколадний, гірчичний, мандариновий і колір кави з молоком. Головний противник — чорний. Деякі кольори годяться тільки як акценти (наприклад, червоний).

Вибір аксесуарів і декору

Дайте волю фантазії. Панно, картини, авторські фотографії, статуетки, вази з квітами, навіть східні талісмани — ніщо з цього не буде зайвим, якщо не виходити за рамки поміркованості та обраного стилю. Обережності вимагають тільки пучки сухих пахучих трав і ароматичні свічки: деякі запахи занадто специфічні або погано поєднуються один з одним.

На закінчення

Грамотне облаштування масажного салону точно підвищить його відвідуваність, а значить, це вигідна інвестиція. Проте пам'ятайте: головне в цій непростій справі — професіоналізм масажистів і їх привітне ставлення до відвідувачів.

Фото сучасного інтер’єру масажного кабінету

Поділитися з друзями: