0
В корзині немає товарів

Як вибрати комп'ютерне крісло, а з ним і здоров'я?

Це більше, ніж просто купівля меблів. Правильно вибрати комп'ютерне крісло — значить забезпечити собі повноцінний відпочинок і ефективну працю. Помилитеся — і проблеми гарантовані. Щоб уникнути знайомства з ними, купіть відповідне крісло для тривалої роботи за комп'ютером.

Основні різновиди

Ніяких мудрованих класифікацій. Такі меблі діляться на групи згідно з цілком зрозумілими критеріями:

Окремо йтиметься про найважливіші аспекти — про вплив на організм. І знову 2 види:

  • Звичайні комп'ютерні крісла. Розроблені дизайнерами лише з однією метою — мати гарний вигляд. Творців таких крісел закони ергономіки не хвилюють.
  • Ортопедичні крісла. Максимум комфорту та мінімум шкоди від сидячого способу життя — ось, що вони забезпечують своєму власникові. Що звісно, не заважає їм бути доволі стильними.

Ідеальне крісло для роботи за комп'ютером: особливості конструкції

Якщо воно хоч чимось вас не влаштовує, проходьте повз. Вибираєте комп'ютерне крісло для будинку або роботи — в обох випадках такі меблі повинні відповідати вашим анатомічним особливостям. Підголівник, спинка, сидіння і підлокітники — все це має піддаватися регулюванню: починаючи з висоти та закінчуючи кутом нахилу.

Ви ж й самі розумієте, що одним лише дизайнерам не під силу створювати такі моделі комп'ютерних крісел. Їх навички тільки доповнюють досвід ортопедів, вертебрологів і експертів з ергономіки. Так що в першу чергу з'ясуйте, хто автор конструкції.

Вимоги до підголів'я, спинки та сидіння

Цьому тріо відведені головні ролі — підтримувати хребет і таз. Рецепт успіху передбачає 2 компоненти:

  • Анатомічно коректні вигини. Форми підголівника та спинки повинні повторювати контури тіла. Тільки так можна ефективно знизити навантаження на шийний, грудний і поперековий відділи хребта. І заразом забезпечити повноцінну роботу легенів, а також достатнє насичення мозку та інших органів киснем.
  • Продумані поглиблення в сидінні. Одне покликане «заховати» куприк від надмірного навантаження. Друге — забезпечити правильне положення тазу і запобігти проблемі з кровообігом в цій області. Третє служить для вентиляції делікатних ділянок тіла.

Однак продумані форми — лише пів справи. Вони повинні ще й надовго зберегтися. Так що заощаджувати на наповнювачі при виборі крісла для роботи за комп'ютером категорично заборонено. Кращий вибір — суцільнолитий пористий каучук, матеріал родом з авто- і авіабудування.

Стильна і довговічна оббивка: оптимальні варіанти

Думаючи, яке вибрати крісло для комп'ютера, обов'язково приділіть увагу і цьому аспекту. Практичну, елегантну і довговічну оббивку можна знайти в будь-якому ціновому сегменті:

  • Азур. Доступний матеріал нового типу, що пропонує різноманітність кольорів. Завдяки натуральній основі, що включає бавовну, дарує справжній затишок як вдома, так і в офісі.
  • Екошкіра. Високотехнологічний аналог натуральної. Еластична, м'яка, приємна на дотик. Відмінно пропускає повітря, але при цьому надійно затримує водяну пару. Доступна і в перфорованому виконанні.
  • Антара. Ще одна тканина нового покоління, що не боїться ні зносу, ні забруднень. Секрет — в просочених тефлоном інноваційних волокнах з антистатичними властивостями.
  • Натуральна шкіра. Розкішний матеріал, що не потребує представлення. Особливо підкреслити статус допоможуть шкіра крокодила, пітона і страуса. Втім, і шкіру великої рогатої худоби завжди можна прикрасити імітацією екзотики.

Хрестовина, коліщата, підлокітники: другорядні, але важливі компоненти

Зі своїм основним завданням — бути міцною — цілком впорається і пластикова основа. Однак дерево і метал все ж міцніші і солідніші. Ще одне питання, яке часто ігнорують охочі купити комп'ютерне крісло, — «Як вибрати коліщатка?». Їм належить бути міцними, але при цьому не завдавати шкоди підлозі. В ідеалі — металевими з гумовим покриттям.

Підлокітники повинні регулюватися по висоті. Це головна вимога. Адже, якщо лікті та зап'ястя не лежать на одному рівні з клавіатурою, тунельний синдром — лише справа часу. А його, як і будь-яку недугу, краще попередити, ніж лікувати.

Так, питання один: «Як правильно вибрати комп'ютерне крісло?». А відповідей — цілий перелік. Вивчіть їх всі — і складете цей важливий іспит на відмінно.

Фото офісного крісла Monarch

Поділитися з друзями: