0
В корзині немає товарів

Ергономіка офісу — вибираємо правильне ортопедичне крісло

Комп'ютеризація роботи за останні два десятиліття привела до значного збільшення числа людей, які використовують комп'ютер для виконання повсякденних завдань. Фактично, ця цифра зросла з 33% до 57%. Більшість з цих користувачів щодня працюють перед комп'ютером.

Ці зміни неминуче призвели до проблем фізичного здоров'я, пов'язаних конкретно з роботою в офісі, особливо у верхніх кінцівках і хребті. Наша стаття допоможе вам вибрати правильне ергономічне крісло і зрозуміти вплив цього вибору на ваше самопочуття.

При виборі офісного крісла необхідно враховувати кілька елементів, проте наші рекомендації значно спростять це завдання. Важливо проаналізувати зовнішні параметри користувача, пов'язані з ним завдання і конкретне робоче середовище. Нижче наведено опис ключових елементів, які необхідно враховувати перед придбанням таких меблів.

Параметри користувача

При проектуванні ергономічного крісла використовуються, як правило, середні параметри дорослого чоловіка або жінки в якості зразку. Однак багато людей відрізняються від середньостатистичних показників, і це означає, що це крісло їм не підійде.

Наприклад, дуже висока людина потребує глибшого сидіння для забезпечення належної підтримки нижніх кінцівок. Для користувача з надмірною вагою може знадобитися більш міцне сидіння, а невисокій людині – більш вузьке для правильного ергономічного позиціювання. Тому для того, щоб зробити правильний вибір офісного крісла, необхідно враховувати унікальні антропометричні вимірювання кожної людини.

Біль і дискомфорт – причини виникнення

Багато наукових досліджень, на жаль, повідомляють про виникнення дискомфорту і болю у більшості офісних працівників. Хоча біль може бути викликаний неправильною організацією робочого місця, інші основоположні обставини також можуть призвести до певних проблем. У таких випадках особлива увага повинна бути приділена вибору офісного крісла.

Якщо людина страждає від болю в спині через грижі міжхребцевого диска, наприклад, важливо вибрати стілець з достатньою поперековою підтримкою. Працівнику, який страждає від тунельного синдрому, може знадобитися підтримка підлокітників.

Регулювання елементів крісла

Які фактори необхідно враховувати при виборі ергономічного крісла:

  • можливість налаштування висоти та кута нахилу спинки;
  • можливість регулювання жорсткості гойдання спинки для налаштування крісла під вагу користувача;
  • можливість регулювання висоти, глибини та кута нахилу сидіння;
  • наявність регульованих підлокітників;
  • можливість доукомплектувати крісло опорою для ніг з метою досягнення правильного положення сидячи.

Так само варто звернути увагу на офісний стіл. Він повинен володіти доступним відкритим простором робочої поверхні. Для вашої зручності рекомендуємо розділити його на зони: (комп'ютерна, канцелярська і т. д.). Обов'язково повинна бути можливість відрегулювати стіл за висотою, щоб уникнути розвитку сколіозу та інших офісних захворювань.

Важливість здорових звичок

Хоча використання правильних меблів і оптимальне розташування робочих елементів мають важливе значення для забезпечення здоров'я працівників, тільки цього недостатньо.

Фактично, всі офісні працівники повинні приділяти особливу увагу своїй позі та регулярно робити паузи – кожні 15-20 хвилин. Ці мікропаузи повинні включати вправи на розтяжку і розминку, спрямовані на стимулювання кровообігу і запобігання болю.

Коли у вас щоденний список справ, потрапити в спортзал після роботи – важке завдання. Так чому б не інтегрувати спорт в повсякденне офісне життя, щоб залишатися здоровими на роботі? Насправді існує маса вправ, які ви можете зробити.

Регулярні вправи допомагають:

  • контролювати вагу;
  • запобігати розвитку серцево-судинних захворювань;
  • знімають стрес;
  • підвищують енергію;
  • збільшують концентрацію уваги.

Організуйте свій робочий простір грамотно! Стресові умови роботи сприяють розвитку м'язово-скелетних розладів, депресії та зниженню працездатності, незалежно від віку і фізичних можливостей.

Вибір правильного ортопедичного крісла може здатися складним завданням, коли стикаєшся з безліччю варіантів. Але в ідеалі, щоб крісло вважалося ергономічним, більшість його компонентів повинні адаптуватися до ваги, зросту, потреб та побажань кожного користувача. Тому необхідно ретельно проаналізувати антропометричні вимірювання і робоче середовище користувача. Не соромтеся звертатися до експерта компанії KULIK SYSTEM, щоб обговорити ваші унікальні потреби!

Бажаємо приємного вибору!

Фото крісла Business

Поділитися з друзями: