0
В корзині немає товарів

Двоколірні дивани для офісу: забудьте про монотонності | Статті компанії KULIK SYSTEM

Вибір кольору оббивки та наукові основи дизайну

Навіть під настільки творче питання вчені вже давно підвели наукову базу. Перша відома спроба впорядкувати кольори зазначається за Ісааком Ньютоном, який розклав сонячне світло на спектр. А ось швейцарець Йоганнес Іттен запропонував схему, яку досі активно застосовують художники, архітектори та дизайнери. Ім'я їй — колірний круг.

У центрі — 3 кольори першого порядку: синій, жовтий і червоний. Навколо ще 3, але вже другого порядку, отримані в результаті їх змішання: помаранчевий, фіолетовий і зелений. І, нарешті, в колі присутні 6 кольорів третього порядку — результати схрещування першого і другого. Разом 12.

Кольорознавство передбачає прості та чіткі принципи поєднання. Дуже добре підходять один одному протилежні за спектром відтінки. Їх ще називають додатковими. Непогано уживаються між собою і розташовані по сусідству. Можна також скомбінувати кольори, що утворюють в цьому колі рівносторонній трикутник, як, наприклад, червоний, жовтий і синій.

Залежність колірних рішень від стилю

Отже, ви зрозуміли, що двоколірні моделі офісних диванів — саме те, що потрібно. Якщо в офісі ремонт і приміщення поки не отримало свій остаточний вигляд, ви абсолютно вільні у виборі. Якщо не все, то багато ще можна змінити. Але, коли поселяються меблі в уже готовий інтер'єр, доводиться з ними рахуватися. Розглянемо основні варіанти:

  • Хай тек. Найпопулярніший офісний стиль нульових, не особливо здав позиції та до кінця десятих, тяжіє до металевих елементів. Тому дивану підійдуть поєднання чорного, білого і сірого.
  • Класика. Білий, бежевий, чорний і коричневий — перевірені роками варіанти для вічно актуального стилю.
  • Лофт. Межує з класикою, він, однак, допускає сміливі експерименти. Тому яскраві кольори можете використовувати не тільки в якості акцентів, але і як основні.

Психологія кольору

Двоколірні офісні меблі зробили значний внесок в загальну палітру інтер'єру. Ви ж в курсі, що сприйняття кольору набагато глибше банального «подобається / не подобається»? Кожен відтінок по-своєму впливає на наш мозок:

  • Білий. Візуально розширює простір і робить приміщення світліше. Налаштовує на позитивні думки.
  • Чорний. Найбільш солідне рішення. Втім, не переборщіть з ним. Якщо в приміщенні й без того темно, чорний лише додасть похмурості.
  • Коричневий. Як і попередні два варіанти, відмінно вписується в класичний стиль. І у світлій, і в темній варіаціях символізує стриманість.
  • Зелений і синій. Не тільки радують око, але і заспокоюють нервову систему. Створюють затишну атмосферу.
  • Жовтий і помаранчевий. Позитивно впливають на емоційний стан. Однак ефект не релаксовий, а, навпаки, стимулювальний.
  • Червоний. Варіант для найсміливіших інтер'єрів. Втім, у великих кількостях може дратувати, тому віддайте перевагу його відтінкам. Або ж використовуйте в якості акценту.

Але ви ж не обмежитеся одним кольором. Вдалий дует забарвить настрій в особливі тони.

Як вибрати кольори дивана duo-color?

Неважливо, націлені ви на спокійні гармонічні сполучення або на яскраві контрасти — в обох випадках підійдуть двоколірні моделі диванів. Адже цікавих комбінацій сотні. Встановлюйте власні правила. Зрештою, ви краще знаєте свою компанію і свій колектив, а тому поєднуйте те, що подобається вам. Але, зрозуміло, в межах розумного.

Вибираючи двоколірний варіант оббивки, танцювати потрібно від підлоги до стелі. Щоб танець вийшов елегантно класичним, вибирайте відтінки, схожі на вже використані в інтер'єрі. Не бійтеся, що меблі зіллється зі стінами. Так ви візуально розширите простір. Якщо ж в офісі панує неформальна атмосфера — експериментуйте з контрастними рішеннями.

Підхоплюйте нову тенденцію: якщо стильний диван, то двоколірний. Гамма кольорів — ще один ефективний спосіб додати натхнення в роботу. Адже не місце, а атмосфера прикрашає людину. Так нехай фарб буде більше!

Фото двоколірного офісного дивану

Поділитися з друзями: