0
В корзині немає товарів

Хвороби офісних співробітників і профілактика

«Тобі пощастило, ти не такий як всі, ти працюєш в офісі...» Все не так безхмарно, як могло б здатися, на перший погляд. Ви замислювалися скільки часу проводите за комп'ютером в сидячому, малорухливому стані? Статистика доволі сумна – 8-9 годин, не завжди в зручному чи правильному положенні тіла. Чи не час замислитися про це! Наслідки — буде складно виправити.

 Дайте собі відповідь на кілька запитань:

  • У Вас штучне освітлення за робочим столом?
  • У Вас не ергономічне робоче місце?
  • Офіс «open space»?
  • Нервова і стресова робота?
  • Неправильне або нерегулярне харчування, депресія, недосипання?

Позитивна відповідь на одне з цих запитань  — вже є фактором ризику до появи проблем зі здоров'ям.

Кількість звернень до лікарів з приводу тих, чи інших, симптомів різко зросла в офісних співробітників, що дозволило відзначити це як «офісний синдром».

Офісний синдром — складний комплекс симптомів, що охоплюють порушення, які проявляються в різних органах і системах, та розвиваються в офісних службовців у зв'язку з впливом на них шкідливих факторів навколишнього робочого середовища. За даними багатьох досліджень, близько 35% офісних співробітників страждають на ту або іншу форму так званого «офісного синдрому».

KULIK SYSTEM зібрали для вас список можливих «офісних хвороб» і їх профілактики:

  • Синдром «сухого ока». Ви відчуваєте печіння, сухість в очах або очі повні піску? Основною причиною є перевтома очей.
    Профілактика: часте моргання, вправи для очей, що сприяють розслабленню зорового нерва і поліпшенню зору.
  • Болі в спині та суглобах. Як правило, виникають через незручне крісло і неправильне положення в ньому.
    Профілактика: відпочинок на робочому місці, зміна виконуваних завдань і зручне, регульоване під ваш зріст і вагу офісне, крісло. А також, ранкові вправи для зміцнення організму в цілому.
  • Окремим пунктом відзначимо «тунельний синдром». На цей час, це захворювання — проблема 35% «офісних працівників». Вона полягає в тому, що навіть звичайна поза за комп'ютером з використанням мишки та клавіатури, може бути небезпечна для здоров'я. Проблема криється у відсутності вільного простору на робочому місці, «провисанні» кисті над поверхнею столу, відсутності опори для ліктів.
    Профілактика: використання ергономічних меблів, а саме регульованого за висотою столу та офісного крісла, з регулюванням висоти підлокітників.
  • Малорухомість. Ми так захоплюємося роботою, що забуваємо, коли в останній раз вставали та розминалися. Звідси й проблеми з венами, суглобами, ожиріння.
    Профілактика: тут все просто — багато ходити пішки, бажано в парках, робити ранкову зарядку, стежити за раціоном, не обідати в офісі, не сидіти в позі «нога на ногу», відвідувати масажний кабінет, відмовитися від машини на вихідних.

Стежити за здоров'ям легко з KULIK SYSTEM. Дотримуйтесь профілактичних порад і будьте здорові!

optimizations-storage-watchdog.jpg

Поділитися з друзями: