0
В корзині немає товарів

Атлант, якого потрібно підтримати

Наш хребет повинен виконувати шість функцій:

  • підтримувати голову і надавати жорсткість скелету;
  • підтримувати тіло у вертикальному положенні;
  • захищати спинний мозок, в якому проходять нерви, що з'єднують головний мозок з іншими частинами тіла;
  • служити місцем прикріплення м'язів і ребер;
  • амортизувати поштовхи та удари;
  • дозволяти тілу різноманітні рухи.

І виконують ці функції 32-34 маленькі кістки — хребці, між якими розташовані фасеточні суглоби, схожі за будовою на колінні або ліктьові. П'ять відділів утворюють хребетний стовп S-подібної форми, що забезпечує хребту додаткову функцію, що амортизує.

Наймобільніший відділ хребта — шийний, що складається з семи хребців, які відповідають за рухи шиї та повороти голови. Два верхніх шийних хребців (найважливіше функціональне «кріплення») мають свою анатомію, відмінну від інших.

Перший хребець отримав назву на ім'я міфологічного титана, який несе на плечах небесне склепіння та оберігає все суще. Хребетний Атлант підтримує звід черепа та оберігає наш центральний відділ нервової системи — мозок.

І хоча атлант не має тіла хребця, як інші, через нього проходять хребетні артерії, які беруть участь в кровопостачанні стовбура мозку, мозочка, а також потиличних часток великих півкуль. При найменшій нестабільності в шийному відділі хребта, формуванні гриж, здавленні хребетних артерії, при больових спазмах хребетної артерії в результаті роздратування пошкоджених шийних дисків, з'являється недостатність кровопостачання зазначених відділів головного мозку. Це проявляється головним болем, запамороченням, "мушками" перед очима, хиткістю ходи, зрідка порушенням мови. Даний стан отримало назву вертебро — базиллярной недостатності.

На жаль, такий діагноз сьогодні отримує практично кожен офісний працівник, який проводить за статистикою 5000 — 7000 годин на рік (1414 днів або 3,9 років — за життя). І ця цифра зростає постійно, бо статистика додає до числа "працюють біля комп'ютера" студентів і дітей.

Шийний відділ хребта при певному куті нахилу шиї вперед піддається певним навантаженням:

  • нейтральний — 4,5-5,4 кг;
  • 15 градусів — 12,25 кг;
  • 30 градусів — 18,14 кг;
  • 45 градусів — 22,22 кг;
  • 60 градусів — 27,21 кг;
  • 90 градусів — неможливо виміряти.

Ми сидимо, згинаючи шию до екрана комп'ютера, під кутом 60-90 градусів. А тепер уявіть собі яке жахливе навантаження відчуває атлант і весь хребетний стовп!

Допомогти атланту може правильна постава, яку формує і підтримує ергономічне крісло з індивідуальними механізмами адаптації та налаштуванням всіх систем. Не окремо взятий регульований підголівник або автономне регулювання кута нахилу, або висоти. Тільки СИСТЕМА, яка відповідає за підтримку всіх відділів хребта і кровопостачання кінцівок.

І така система ергономіки існує! Вона представлена ​​в кожному кріслі від ТМ KULIK SYSTEM і для дітей, і для дорослих. Розрахована з математичною точністю відповідно до законів сучасної біомеханіки, ця інтелектуальна система покращує рівень нашого життя, повертаючи хребту його природне положення, знімаючи статичні навантаження і контролюючи поставу.

Наш хребет наділений особливою міцністю і довго «мовчить», накопичуючи кілограми та кути навантажень. Але чекати, поки він подасть сигнал втоми лікарі не рекомендують, тому що це буде сигналом хвороби. Попередити біль, не дати розвинутися хворобі хребта і є покликанням запатентованої KULIK SYSTEM ergonomics.

Hive-blog-cervicale.jpg

Поділитися з друзями: