0
В корзині немає товарів

Незвичайний «Вихователь» постави

Хребет у дітей формується поступово: після народження дитини форма і розміри хребетного стовпа кардинально змінюються, а найшвидше зростання хребців спостерігається протягом перших двох років життя.

У 3-4 місяці, коли дитина тільки починає пробувати тримати голову самостійно, формується так званий шийний лордоз. До пів року спостерігається поява грудного кіфозу і, як правило, в цей час дитина вже впевнено сидить. Крижовий кіфоз і поперековий лордоз формуються у дитини тоді, коли вона починає ходити, а до 6 років життя формується типова форма хребта. Закінчується формування характерних вигинів приблизно до 18-20 років.

Батьки повинні знати яким саме показниками повинна відповідати нормальна постава. Це:

  • перпендикулярне, стосовно площі всієї опори, положення голови та тулуба;
  • контури плечей і шиї повинні бути симетричними;
  • плечі повинні перебувати на одному рівні;
  • лопатки повинні знаходиться на одному рівні;
  • гребені клубових кісток повинні розташовуватися на одному рівні;
  • бокові поверхні тіла повинні мати однакову форму;
  • скелетні м'язи повинні бути симетричні;
  • симетричними повинні бути й обводи стоп.

У дитячому віці скелет розвивається швидше м'язових тканин, і тому потрібно приділяти особливу увагу позам дітей і контролювати поставу. Педіатри відхилення постави від правильного положення називають дефектами або порушеннями та захворюванням це не вважають. Але порушення постави — це проміжний стан між патологією і нормою, і є початком хвороби, оскільки порушення постави серйозно погіршує умови функціонування внутрішніх органів, що може привести до розвитку різних захворювань.

Наша сучасність — не тільки глобальні технологічні та інтелектуальні процеси, але і глобальний брак часу. І для того, щоб стежити за власним здоров'ям, а головне — за формуванням здорового тонусу дитини. У дитячих виховних установах і в школах педагоги не можуть індивідуально контролювати кожного. Вдома школярі часто залишаються на самих себе при виконанні навчальних завдань, і вони часто не сидять, а «лежать» в кріслах або налягають грудиною на письмовий стіл, читають підручники під критичним кутом зору, підтискають під себе ноги, неправильно розташовують лікті на поверхні столу і так далі. Безумовно, кожен батько спостерігав не раз такі «акробатичні етюди».

Все це неминуче веде до одного — неправильної постави, неправильного розвитку хребта, зниження тонусу м'язів, погіршення зору і розвитку хронічних захворювань внутрішніх органів.

Попередити та контролювати!

Саме ці дві дії повинні стати для батьків визначальними. Як? Якщо робочий день забирає весь денний час, потім потрібно подолати «пробки» в годину пік, виконати масу побутових завдань вдома і... Синдром хронічної втоми — діагноз всього людства. Але є унікальна можливість економити час, а головне не дати цьому синдрому торкнутися наших дітей, коли вони підростуть.

Все починається з дитинства! І правильна постава теж. Про здорове дитинство і правильний хребет піклуються крісла для дітей від ТМ KULIK SYSTEM! Саме ці крісла, що володіють унікальною системою підтримки всіх зон хребта, формуванням постави та контролем за нею, — кращі «вихователі» для ваших дітей.

Отже, попередити патології хребта — це придбати крісло KULIK SYSTEM для дитини, а контролювати буде дитяча ергономіка від ТМ KULIK SYSTEM.

2a107d6d47238f69c3ca9aaca73edd8a.jpg

Поділитися з друзями: